Trasee bicicleta Brasov – Brasov-Rasnov-Zarnesti-Magura-Pestera

Trasee bicicleta Brasov – Brasov-Rasnov-Zarnesti-Magura-Pestera

Trasee bicicleta Brasov Magura – un colt de rai intre munti

. . . Si daca timpul ar avea rabdare si ar sta putin pe loc sa admire ce natura a creat, cu siguranta l-am gasi contempland prin Magura, un colt de rai de care nu te mai saturi. Aflat la 35 de km de Brasov, Magura este o oaza care te tine departe de agitatie si de zgomotele orasului. Era de ceva vreme pe lista locurilor de vazut. Vazusem poze si arata incredibil. Arata atat de bine incat credeam ca nu sunt chiar poze reale si ca e si mana Photoshopului pe undeva. Asa ca am zis sa ne convingem. Si cum sa il descoperim cel mai bine daca nu pe biciclete.

Am luat trenul dis de dimineata, cu destinatia Brasov. Am ramas placut surprinsi, ca in trenurile RegioTrans ai loc si pentru biciclete astfel incat sa nu incurci ceilalti calatori.

Rasnov

Ajunsi in Brasov, am fost intampinati de razele soarelui, vremea tinea cu noi. Ne-am urcat pe biciclete si am pornit catre Zarnesti, destinatia finala pentru ziua aceea. In drum catre Zarnesti, am trecut si pe la cetatea Rasnov , sa vedem de la inaltime orasul. Privelistea de la cetate, este de nedescris. Totul arata medieva. Te teleporteaza intr-un alt timp. Nu am inteles prezenta parcului cu dinozauri langa cetate, dar asta este o alta poveste.

Zarnesti

Am continuat apoi drumul catre Zarnesti. Aici am descoperit un orasel de munte, linistit in aparenta, dar plin de turisti, care ocupase toate locurile de cazare. Se pare ca este o destinatie preferata de multi turisti, dornici sa scape de agitatie si sa fie in mijlocul naturii. Dupa ce aproape am luat la rand toate pensiunile din Zarnesti, am reusit sa gasim o camera pentru acea noapte la pensiunea Mosorel. Si a meritat din plin cautarea cand am vazut privelistea din camera. Parca aveam Bucegii cu noi in camera.

. . Ne-am inceput ziua cu o pauza, in gradina pensiunii. A fost un moment din acela in care te deconectezi de la tot ce inseamna agitatie, retele sociale, probleme, si pur si simplu am ascultat natura la umbra unui copac. Energia pe care ti-o iei din locuri de acest gen este greu de descris in cuvinte, pur si simplu trebuie traita.

Magura

Incarcati cu voie buna, am plecat la drum catre satul Magura. Nu ne-am putut abtine sa nu trecem si prin Prapastiile Zarnestiului, cu biciclete cu tot. Noi am plecat de acasa cu niste ciclocrossuri, stiam ca vor fi drumuri semiaccidentate, si ca nu vom putea sa mergem cu niste cauciucuri slick cu care mergem de regula prin oras, asa ca le-am schimbat cu unele mai late. Am folosit Continental Cyclo x-king.  Perfecte pentru o astfel de aventura. Pe asfalt inca am reusit sa mergem cu o viteza constanta de aproximativ 30km/h, iar pe drumurile neasfaltate si pe camp am gasit aderenta de care aveam nevoie ca sa pedalam.

Intorsi din Prapastii, am inceput sa urcam catre Magura, si sa tot urcam, cand pe bicicleta, cand pe langa ea. Nu aveam suficiente pinioane pentru o astfel de urcare si a trebuit sa ne mai dam si jos. Drumul catre Magura este un drum serpuit, prin padure. Nu vezi satul decat cand ajungi la destinatie, parca te tine in suspans, pastreaza misterul pana la final. Si finalul..este un amalgam de trairi: ai rasuflarea taiata de la efortul pe care l-ai depus ca sa ajungi, dar brusc te loveste toata panorama si tresari de bucurie. Locul pare pictat de o mana priceputa, case rasfirate ici colo pe cate un deal si in rest, natura, verde cat cuprinde.

Am inconjurat satul catre Pestera, pe un drum valurit care te urca si cobora si astfel am descoperit minunatia de sat ascuns intre munti.

E un loc de contemplat, de lasat grijile acasa si de conectat la tot ce inseamna natura si emotie. In aceste doua sate izolate, Magura si Pestera, timpul parca trece altfel. Simti cum totul incetineste si dintr-o data iti sincronizezi pulsul tau cu cel al naturii. Parca prioritatile ti se schimba, si tot ce iti doresti pe moment este sa nu mai pleci de acolo.

Suport clienti Luni-Vineri 12:00-20:00

0771470482 info@cobibicycle.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!