Reguli de circulatie pentru biciclisti

Reguli de circulatie pentru biciclisti
Cat de important este sa fii la curent cu ultimele reguli de circulatie pentru biciclisti?
 

M-am gandit sa scriu acest articol in urma unui incident petrecut la atelierul nostru. Intr-o seara, cand ne apropiam de inchiderea programului, a venit la atelierul nostru o doamna cu bicicleta lovita. Avea aproximativ 25 de ani. Avea roata fata facuta „8” si furca indoita. Puteai sa iti dai seama de la distanta ca avusese un accident. In una dintre intersectiile de pe strada Batistei, nu a acordat prioritate unei masini si a lovit-o din plin. A venit cu viteza de pe una dintre strazile laturalnice, s-a uitat atent la triunghiul alb cu margine rosie, cu varful in jos, si si-a dat seama ca masina care circula pe strada principala o sa-i acorde prioritate. Pana si dupa ce i-am explicat ce inseamna de fapt acel semn, tot a plecat injurand soferul care “i-a stricat bicicleta” si pe “toti nebunii din orasul asta”. Ce ne-a socat pe noi este ca pe porbagajul bicicletei era un scaun de copil… Era evident ca persoana respectiva nu era constienta ca exista reguli de circulatie pentru biciclisti.

De ce au loc astfel de accidente?
 

Desi Bucurestiul se impanzeste usor, usor de biciclisti, ne lipseste cu desavarsire educatia rutiera. Sunt multe reguli de circulatie pentru biciclisti, dar putini biciclisti care le cunosc. Poate ca ar trebui sa se invete aceste lucruri la ora de educatie civica. Cred ca ar scadea vizibil numarul de accidente.

Pana va fi introdusa in vreo forma sau alta in scoli, ne-am gandit sa facem noi un infografic pe care sa il sharuim cu voi sa ne asiguram ca stim cu totii care ne sunt drepturile in trafic, dar poate mai important, care ne sunt obligatiile. Obisnuim sa sarim peste aceasta parte.

Acest articol a fost scris consultand site-ul LegislatieJust.

Inainte sa plecati din nou la drum pe bicicleta, aruncati un ochi pe infograficul nostru si asigurati-va ca sunteti familiar cu toate indrumarile. Totodata, daca sesizati ca ne-a scapat ceva, lasati-ne un comentariu sa putem completa.

Spor la pedalat!

Suport clienti Luni-Vineri 12:00-20:00

0771470482 info@cobibicycle.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!