Dimensiuni anvelope bicicleta in functie de latimea jantei

Dimensiuni anvelope bicicleta in functie de latimea jantei
De ce este important sa luam in considerare dimensiunea anvelopei bicicletei aunci cand ne achizitionam una?
 

Cand ne hotaram sa ne cumparam o bicicleta, ne gandim mai mult la ce ne-ar placea sa avem, si mai putin la ce ar fi mai practic pentru noi. Asa, ajungem de multe ori, sa ne dam seama ca am ales bicicleta nepotrivita pentru nevoile noastre. Ori avem o cursiera cu anvelope prea subtiri pentru a ne urca pe borduri, ori o bicicleta MTB cu care ne deplasam cam greu prin oras.

Ce putem face in aceasta situatie?
 

Cea mai inteleapta decizie ar fi sa vindem bicicleta „nepotrivita”. Dupa ce am vandut-o, cerem sfatul unui cunoscator, si o cumparam pe cea potrivita. Daca totusi vrem sa pastram bicicleta, cea mai simpla solutie este sa ii schimbam anvelopele in functie de nevoi. Fie montam niste anvelope mai groase pe cursiera, fie niste slick-uri mai subtiri pe MTB. Este important sa ne amintim totusi ca nu putem pune orice anvelopa, pe orice janta, doar pentru ca e de 26″, sau de 28″. Pentru fiecare janta, exista un balonaj minim si maxim pe care aceasta il suporta.

Ce se intampla daca nu luam in considerare tabelul cu dimensiuni anvelope bicicleta?
 

Daca vom monta o anvelopa cu balonajul mai mic decat cel recomandat, vom face pana cu usurinta. Inaltimea balonului nu va fi suficienta, iar anvelopa va deveni mai lata pe janta.

Daca vom monta o anvelopa mai mare decat dimensiunea recomandata, exista riscul ca janta sa crape cand este umflata. Banda de franare a jantei nu va rezista presiunii exercitate de anvelopa mai lata.

Daca aveti si alte intrebari despre acest subiect lasati-ne un comentariu, sau contactati-ne direct.

Suport clienti Luni-Vineri 12:00-20:00

0771470482 info@cobibicycle.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!