Cel mai bun antifurt de bicicleta – Cum sa descurajezi hotii de biciclete

Cel mai bun antifurt de bicicleta – Cum sa descurajezi hotii de biciclete

Daca ai pornit in cautarea celui mai bun antifurt de bicicleta, ai ajuns in locul potrivit. Pana la finalul acestui articol vei intelege:

  1. Ce nivel de securitate ai nevoie
  2. Care sunt tipurile de lacate de pe piata si de care sa te feresti
  3. Unde sa verifici raitingul unui antifurt
 

In primul rand, trebuie sa intelegi ca un antifurt bun nu poate fi ieftin. La fel ca si la orice alt produs de calitate, companiile au fost nevoiete sa investeasca in cercetare si dezvoltare pentru a dezvolta antifurturi de bicicleta care sa fie si sigure si usoare, dar au nevoie sa isi recupere investitia. In principiu, ca sa ai o incuietoare sigura, trebuie sa investesti intre 170 -400 de lei, in functie de zona in care stai si locul in care iti lasi bicicleta. Totodata, trebuie sa intelegem ca nu exista antifurt indestructibil. Daca un hot vrea sa iti fure bicicleta, cu sculele potrivite si suficient timp, o va face, dar un antifurt bun il va descuraja sa incerce.


In al doilea rand, nu te increde in testele de pe youtube sau in raitingurile firmelor. Testele de pe youtube nu sunt standardizate, iar raitingurile proprii ale firmei sunt diferite de la firma la firma. Acest lucru iti va face comparatia dintre branduri imposibila. Daca vrei sa vezi ce grad de securitate are antifurtul tau, sau vrei sa verifici securitea viitorului tau antifurt, intra pe Sold Secure. Este o organizatie specializata pe testarea sistemelor de siguranta pentru biciclete, masini, case si nu numai. Au un sistem complex de testare si notare, poti sa te increzi in rezultatele lor.

  1. Ce nivel de securitate ai nevoie? Pentru a determina ce nivel de securitate ai nevoie, trebuie sa raspunzi la 3 intrebari: 

     
    Intrebari
    Nivel de risc ridicat
    Nivel de risc scazut
    Unde locuiesti?
    Orase mare, aglomerate
    Orase mici
    Este bicicleta ta scumpa sau aratoasa?
    Da
    Nu
    Cat timp iti lasi bicicleta nesupravecheata?
    Mai mult de o ora
    Mai putin de o ora


    Raspunsul la aceste intrebari iti va spune daca trebuie sa investesti 100 de lei sau 400 de lei in antifurt. Daca cel putin 2 raspunsuri sunt in coloana „Nivel ridicat de risc” ai nevoie de un antifurt clasat in zona de Gold Secure, daca ai cel putin 2 raspunsuri in zona de „Nivel scazut de risc” un antifurt clasat in zona de Silver Secure isi va face treaba. Acest nivel de siguranta il puteti verifica pe site-ul celor de la Sold Secure. Majoritatea firmelor de asigurari (de afara, ca la noi inca nu au ajuns) cer sa folosesti un antifurt testat de Sold Secure pentru a-ti putea incheia contractul de asigurare, iar in functie de gradul de securitate folosit ti se v-a stabili si pretul politei. Majoritatea hotilor de biciclete folosesc pentru taierea antifurturilor un cleste de fier beton. Acest cleste poate taia prin U-lock-uri si lanturi cu grosimea zalei de pana la 16 mm. Daca vrei sa fii sigur pe alegerea facuta, achizitioneaza un antifurt a carei za sa fie mai groasa de 16 mm.
     
  2. Care sunt tipurile de antifurturi de pe piata?

    Exista patru tipuri de antifurturi bine cunoscute: U-lock, antifurtul din lant, antifurtul pliabil si antifurtul din cablu. Toate aceste tipuri de antifurturi au plusurile si minusurile lor, iar cel mai bun antifurt bicicleta va fi ales de catre tine in functie de nevoile tale si raspunsurile la intrebarile de la punctul 1. Mai jos va prezint care sunt punctele lor tari si punctele lor slabe, in functie de feedback-ul publicului si rezultatele testelor celor de la Sold Secure. Aceasta comparatie se va axa pe trei piloni principali: siguranta, practicabilitate si pret.

     
    Criterii/modele
    U Lock
    Lant
    Antifurt pliabil
    Antifurt cablu
    Siguranta
    (cea mai) ridicata
    ridicata
    medie
    scazuta
    Practicabilitate
    nivel scazut
    nivel ridicat
    nivel ridicat
    (cel mai) ridicat Nivel
    Pret
    mediu
    (cel mai) mare
    mare
    mic
     

    ***Foarte important, nu folositi antifurturi din cablu. Sunt foarte usor de taiat!

  3. Unde verifici nivelul de securitate a unui antifurt?

Unde poti verifica nivelul de siguranta al unui antifurt pe care intentionezi sa il cumperi? Dar al unuia pe care l-ai achizitionat deja? Cel mai sigur loc este sa il verifici pe site-ul celor de la Sold Secure, iar daca antifurtul tau nu a fost testat inca, poti incerca sa il gasesti pe site-ul celor de la ART.

Si totusi, care este cel mai bun antifurt bicicleta?

Conform asociatiei Gold Secure, cel mai bun antifurt bicicleta este Lacat Abus Bordo Granit Xplus 6500/110 negru.

Tu ce antifurt folosesti? Esti multumit de performantele lui?

Suport clienti Luni-Vineri 12:00-20:00

0771470482 info@cobibicycle.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!