Beneficiile mersului pe bicicleta – De ce sa mergem cu bicicleta?

Beneficiile mersului pe bicicleta – De ce sa mergem cu bicicleta?

Anul acesta am avut oportunitatea sa legam mai multe prietenii cu clienti care si-au facut biciclete custom la noi. O parte dintre ei, au ales mersul pe bicicleta la recomandarea medicului sau pentru ca isi doreau un stil de viata mai sanatos. Toti care au dorit sa isi imbunatateasca sanatatea au reusit.

Beneficiile mersului pe bicicleta:

Previne si trateaza boli mentale

Bolile mentale precum depresie, anxietate sau stres pot fi prevenite sau reduse cu ajutorul mersului pe bicicleta. Acest lucru se datoreaza faptului ca in timpul exercitiilor fizice creierul elibereaza dopamina.

De asemenea, mersul pe bicicleta lupta impotriva insomniei.

Combate obezitatea si mentinerea greutatii

Sa mergi pe bicicleta este o modalitate buna pentru a slabi sau pentru a-ti mentine greutatea. Cand mergi cu bicicleta, organismul imbunatateste metabolismul, grabeste arderile si ajuta la cresterea masei musculare. Daca vrei ca mersul pe bicicleta sa te ajute sa slabesti, trebuie sa il combini cu un regim alimentar adecvat.

Cercetatorii sustin ca ar trebui sa ardem cel putin 2000 de calorii pe saptamana prin exercitii. Studiile arata ca mersul pe bicicleta te ajuta sa consumi circa 300 calorii/ora.

Previne bolile Cardiovasculare

Mersul pe bicicleta previne bolile cardiovasculare precum infarct, tensiune arteriala si accident vascular. Mersul regulat pe bicicleta stimuleaza si imbunatateste buna functionare a inimii, plamanilor si a circulatiei.

De asemenea, mersul pe bicicleta iti intareste muschii inimii, micsoreaza pulsul si reduce colesterolul. Un studiu danez, care a durat 14 ani si a avut 30.000 de subiecti, cu varste intre 20 si 93 de ani, a demonstrat ca mersul pe bicicleta protejeaza oamenii de bolile cardiovasculare.

Previne Cancerul

Mai multe studii au demonstrat ca exercitiile ajuta la prevenirea cancerului, in special a cancerului la colon si cancerului la san. Cercetatorii au demonstrat ca mersul pe bicicleta reduce riscul aparitie cancerului de colon.

Previne aparitia Diabetului si regleaza glicemia

In ultimii ani, diabetul de tip 2 a avut o explozie in mediul urban. Lipsa de activitate fizica si regimul alimentar neadecvat sunt principalele cauze a raspandirii aceste boli. Un studiu important din Finlanda a demonstrat ca oamenii care circula cu bicicleta cel putin 30 de minute pe zi au cu 40% mai putine sanse sa dezvolte diabet.

Totodata, mersul pe bicicleta ajuta la reglarea glicemiei.

Previne artrita si intareste oasele

Mersul pe bicicleta imbunateste coordonarea, echilibrul si intareste oasele. Sa mergi pe bicicleta este un exercitiu ideal pentru oameni care au osteoartrita, deoarece este un exercitiu usor, care nu pune presiune pe articulatie.

Tu ai simtit beneficiile mersului pe bicicleta? Lasa-ne in comentariu care au fost.

Suport clienti Luni-Vineri 12:00-20:00

0771470482 info@cobibicycle.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!